Kamppailulajit vedonlyönnin kohteina

Kamppailulajeista vetoa lyöminen on yksi jännittävimmistä asioista, joita voit lajin parissa harrasta mikäli et itse ole innostunut salilla hikoilemisesta. Kamppailulajien valikoima on kuitenkin erittäin suuri eikä kaikkia oppeja ole mahdollista siirtää yli lajirajojen. Ei varsinkaan mikäli vedonlyöntiä haluaa harrastaa voitollisesti. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii esimerkiksi huippulahjakas nyrkkeilijä, joka astelee MMA-kehään (Mixed Martial Arts) ja pullistelee lyövänsä vihollisensa kanveesiin. Nyrkkeilijä, joka ei ole koskaan elämässään joutunut puolustautumaan kuristamisen tai potkimisen varalta saattaa kokea elämänsä yllätyksen ja pahimmassa tapauksessa ei saa ensimmäistäkään lyöntiä perille. Kerromme tämän siksi, että osaat tulevaisuudessa analysoida eri lajeja ja niissä tarvittavia ominaisuuksia analyyttisestä näkökulmasta.

Seuraavassa artikkelissa tulet löytämään hyödyllisiä vinkkejä siihen miten kotiläksyt kannattaa minkäkin lajin kohdalla tehdä ennen kuin alkaa asettaa vetoja. Vinkit sopivat niin aloittelijoille kuin hieman jo kamppailulajeista ymmärtävillekin henkilöille.

Nyrkkeily

Nyrkkeilyn analysoiminen on huomattavasti suoraviivaisempaa kuin esimerkiksi UFC:n parissa. Tämä johtuu siitä, että tilastollisesti maailman huippunyrkkeilyssä altavastaajat eivät voita lähellekään niin usein kuin esimerkiksi UFC:n otteluissa. Vaikka Andy Ruizin 2019 kaltaisia ihmetekoja nähdäänkin harvoin, on nyrkkeilystä silti löydettävissä ns. “edgeä” ylivoimaisia ennakkosuosikkeja vastaan. Nyrkkeilyn seuraamisessa ehdottoman tärkeäksi konseptiksi nousee kattavan analyysin rakentaminen sekä ottelijoiden valmennuksen seuraaminen. Nyrkkeilijät tietävät yleensä kuukausia etukäteen seuraavan ottelunsa, jolloin valmistautumiseen on aikaa vähintäänkin riittävästi. Moni nyrkkeilijä käyttää tämän ajan eri tavalla hyödykseen, mutta sinun kannattaakin olla tarkkana sen suhteen, onko jompikumpi osapuoli mahdollisesti hieman löysemmällä asenteella liikenteessä. Tässä ehdottomasti tärkeimpänä konseptina nousee esiin ottelijoiden sosiaalisen median seuraaminen, sillä sitä kautta saatat saada arvokasta tietoa siitä, miten kyseinen harjoitusleiri on ottelijoiden osalta menossa.

Yritä poimia itsellesi arvokasta tietoa siitä onko altavastaajan voittokertoimet mahdollisesta liian suuret tai pahimmassa tapauksessa liian pienet. Loppujen lopuksi analyyttisen vastauksen tulee tulla sinulta itseltäsi eikä tähän kannata antaa ulkopuolisten vaikuttaa millään tavalla.

MMA & UFC

UFC:ssa yllätyksiä nähdään paljon useammin, sillä voittotapoja on huomattavasti enemmän kuin nyrkkeilyssä. Nyrkkeilyssä ottelu päättyy siihen, kun oteltavat erät ovat loppuneet tai toinen ottelijoista luovuttaa / ei pysty enää tuomaripäätöksellä ottelua jatkamaan. UFC:ssa esimerkiksi MMA:lle tyypillisiä kuristusotteita on reilusti yli 10 kappaletta. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi altavastaajakin voi saada ennakkosuosikin tekemän virheen seurauksena kohtalokkaasti vaikkapa kädestä kiinni siten, että pystyy suorittamaan ns. “käsilukon”. Oikeaoppinen käsilukko katkaisee vastustajan käden poikki muutamissa sekunneissa ellei tämä ole järkevä ja tajua luovuttaa (tap out) ymmärtäessään joutuneensa käsilukon ansaan. Ennakkosuosikin asemaa pitää UFC:ssa lähes poikkeuksetta aina se osapuoli, joka on monipuolisempi. Pelkällä nyrkkeilyllä tai pelkällä painimisella ei nimittäin UFC:ssa pitkälle pötkitä. Kyseessä on yksi maailman kovimpia urheilulajeja, joka vaatii täydellistä omistautumista asialleen mikäli haluaa kansainvälisellä huipulla pärjätä.

Viime hetken vinkit kassanhallintaan

Oli kyseessä sitten MMA, UFC, nyrkkeily tai mikä tahansa vedonlyöntiin liittyvä kohde, muista aina pitää huoli omasta pelikassastasi sekä sen tasapainosta. Vaikka löytäisit kamppailulajien puolelta “unelmakohteen”, kannattaa tähän aina suhtautua pienellä varauksella. Ei kannata missään nimessä panostaa pelikassastasi yli 5% osuutta yhteen kohteeseen, ellet haluat mennä konkurssiin ensimmäisen kerran, kun varianssi kohtelee sinua huonosti.

Suosittelemme myös ottamaan vedonlyönnillisen urasi alkutaipaleelle bonuksen, joka voi parhaimmassa tapauksessa tuplata aloituskassasi. Nettikasinot tarjoavat erilaisia tervetuliaisbonuksia, joten sinun tarvitsee vain valita itsellesi sopivin vaihtoehto. Onnea matkaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *